ورود | ثبت نام

رای ثبت نام در این دوره بر روی این لینک کلیک کنید

خوش آمديد
تعریفی بر ارزیابی نقادانه
PHRU
UniSA
EMCDDA
RC PSYCH
ارزیابی مطالعات کارآزمایی بالینی
مراحل انجام مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی شاهد دار1
مراحل انجام مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی شاهد دار2
مراحل انجام مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی شاهد دار3
بررسی و نقد1
بررسی و نقد2
بررسی و نقد3
بررسی و نقد3
بررسی و نقد4
از كار انداختن ضامن آشنایی با مطالعات مروری سیستماتیک و نحوه ارزیابی آنها
مراحل مختلف انجام مطالعه مروری سیستماتیک2
مراحل مختلف انجام مطالعه مروری سیستماتیک3
مراحل مختلف انجام مطالعه مروری سیستماتیک4
مراحل مختلف انجام مطالعه مروری سیستماتیک5
ارزیابی کیفیت مطالعات مروری سیستماتیک1
ارزیابی کیفیت مطالعات مروری سیستماتیک2
ارزیابی کیفیت مطالعات مروری سیستماتیک3
ارزیابی کیفیت مطالعات مروری سیستماتیک4
ارزیابی کیفیت مطالعات مروری سیستماتیک5
ارزیابی نقادانه برای مطالعات دقت در آزمون های تشخیصی (Accuracy studies Diagnostic Test)
اجزای ارزیابی نقادانه یک مطالعه دقت در آزمون های تشخیصی1
اجزای ارزیابی نقادانه یک مطالعه دقت در آزمون های تشخیصی2
اجزای ارزیابی نقادانه یک مطالعه دقت در آزمون های تشخیصی3
اجزای ارزیابی نقادانه یک مطالعه دقت در آزمون های تشخیصی4
نتایج مطالعه چه هستند؟
تعمیم نتایج به بیمار
(Confidence Interval) فاصله اطمینان
p value
Reliability
Validity

با مفهوم Reliability و کاربرد آن آشنا شویم.

Reliability (پايايي) به عدم تناقض در نتايج حاصل از اندازه گيري هاي مکرر يک معيار و يا نتايج حاصل از اندازه گيري يک معيار با وسايل اندازه گيري مختلف مي گويند. اين کلمه را بيشتر در زماني که مي شنويم که صحبت از يک تست ، يک معيار اندازه گيري و يا يک وسيله اندازه گيري است. 2 تا از انواع پر کاربرد Reliability ، test-retest reliability و inter_ rater reliability است. test-retest reliability يعني عدم تناقض در اندازه گيري هاي مکرر يک وسيله اندازه گيري مشخص و زماني کاربرد دارد که ما مي خواهيم اندازه گيري خود را با يک وسيله ي ثابت و معين انجام دهيم. Inter_ rater reliability يعني عدم تناقض در اندازه گيري هاي دو يا چند وسيله مجزا و کاربرد آن در زماني است که ما مي خواهيم ميزان سازگاري 2 يا چند وسيله اندازه گيري مجزا را بسنجيم. مصداق آن زماني است که ما از وسايل اندازه گيري ذهني ((subjective استفاده مي کنيم مثلا در استفاده از personality or trait inventories که در سنجش personality trait بکار مي روند و يا زماني که در موارد مربوط به حيطه روان شناسي و روان پزشکي چند متخصص مجزا، با مصاحبه با بيماران مي خواهند يک شاخصي را ارزيابي کنند و به آن نمره دهند. در اين مواقع هم بايد ميزان تناقض بين اندازه گيري اين مصاحبه کننده ها از حد معيني بيشتر نباشد تا اندازه گيري ما روايي داشته باشد.
در واقع وقتي ما از reliability صحبت مي کنيم يعني ميزان random error را بيان مي کنيم . Reliability با (خطاي تصادفي random error) نسبت عکس دارد؛ يعني هر چه random error بيشتر باشد reliability کمتر است و بالعکس.
بايد توجه کرد که reliability با validity متفاوت است و نبايد اين دو واژه را به جاي همديگر استفاده کرد. زيرا reliability در واقع تکيه بر تکرار پذيري و دقت يک تست دارد ولي validity تکيه بر صحت يک تست دارد. اگر بخواهيم رايطه reliability را با validity در مقابل (دقت)accuracy با (صحت)precision مقايسه کنيم مثل اين است که بگوييم reliability در مقابل validity نقشي مشابه precision در مقابل accuracy دارد. همان طور که مي بينيم يک تست ممکن است reliable باشد ولي الزاما نتواند به طور صحيح همان چيزي را که خواسته ايم اندازه بگيرد يا به عبارتي الزاما valid باشد.
Reliability با دو متد اندازه گيري مي شود يکي متد multiple administration و ديگري متد .single administration. در multiple administration method حتما بايد دو اندازه گيري با ارزيابي داشته باشيم که خود شامل متد test- retest و inter rater است. test retest در زماني است که دو ارزيابي توسط يک تست معين روي يک subject معين و در شرايط يکسان انجام شده و دومي در زماني است که دوارزيابي توسط دو تست مجزا انجام شده است.
متد Single administration زماني به کار مي رود که reliability را در قسمت هاي مجزاي يک تست مي سنجيم و از دو متد split_half و internal consistency استفاده مي شود.
Item analysis يکي از موثر ترين راه هاي افزايش reliability است. Item analysis شامل دو قسمت item difficulty و item discrimination است که توضيح اين مقوله از حوصله ي اين مبحث خارج است.

در این فلش نکاتی مربوط به فاصله اطمینان و P value را مرور می کنیم. با کلیک بر روی آیکون فراسا وارد فلش می شویم.